CELIET MIERU, PATEICOTIES SAVAM MIERAM

Vēstījums Marijai Pavlovičai-Luneti 2022. gada 25. augustā:
“Mīļie bērni! “Dievs man ļauj būt kopā ar jums un jūs vadīt pa miera ceļu, lai, pateicoties savam mieram, jūs celtu mieru pasaulē. Es esmu ar jums un aizbilstu par jums savam Dēlam Jēzum, lai Viņš Jums dāvātu stipru ticību un cerību uz labāku nākotni, ko es vēlos celt kopā ar jums. Esiet drosmīgi un nebīstieties, jo Dievs ir ar jums. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Jūlija vēstījumā Dievmāte sacīja, ka vēlas mūs vest un vadīt pa atgriešanās ceļu un aicināja piedot citiem. Ja atcerēties viņas iepriekšējos vēstījumus, tad, pēc viņas teiktā, vissvarīgākais vēstījums Medžugorjē ir tieši aicinājums uz atgriešanos. Kalpošanas sākumā Jēzus pirmie vārdi bija: “Noželojiet grēkus un ticiet Evaņģēlijam.” Jēzus to domāja ļoti nopietni, un Dievmāte mums atgādina šos sava Dēla vārdus. Viņa nenāk, lai spēlētos vai mūs garīgi izklaidētu. Viņas vārdi ir nopietni, un Viņa vēlas, lai arī mēs tos sadzirdētu un uztvertu nopietni.

Marija kā māte vēlas mūs vest pa miera ceļu. Iemeslu nemieram un apjukumam mums var būt tūkstošiem, un mēs varam atrast vēl.

Arvien vairāk cilvēku sirdis ir nemiera pilnas, bet citiem mēs varam dot vien to, kas ir mūsos. Ja mūsu sirdi pilda bailes, tad arī sev visapkārt mēs izplatīsim bailes. Ja esam negatīvu, drūmu, smagu domu pilni, tad visu redzēsim drūmās krāsās, jo skatāmies un redzam šo pasauli ar pašu acīm un sirdi.

Kā rakstīts Evaņģēlijā, pēc Jēzus nāves apustuļi paslēpās aiz aizsēgtām durvīm bailēs no jūdiem. Aizvērtas bija ne tikai durvis, bet arī sirdis. Bet, neskatoties uz aizvērtajām durvīm un sirdīm, pie viņiem ienāk augšāmceltais Jēzus. Pirmie vārdi, ar ko Viņš viņus uzrunāja, bija: “Miers jums!” – tas miers, kas nāk no Viņa sirds un būtības dziļumiem; miers, kas ir stiprāks par nāvi; miers kā Augšāmceltā dāvana. Miers, kas spēj uzvarēt mūsu bailes, mūsu sirds nocietināšanos un noslēgšanos. Miers, kas var atgriest zaudēto ticību un cerību.

Mēs ejam cauri savas ticības pārbaudījumiem, kad nesam mūsu dzīves krustus, piedzīvojam nesapratni, naidu un izjukušas attiecības ar cilvēkiem. Marija, māte, ar saviem vārdiem un savu klātbūtni vēlas un var mums palīdzēt atgūt to, ko esam pazaudējuši. Viņa aicina atvērt mūsu sirdi viņas mātes Bezvainīgajai Sirdij, kura ir piedzīvojusi ciešanu zobenu. Par spīti visam viņa palika uzticīga Dievam un Viņa vārdam, tāpēc viņu sauc par svētīto un ticības māti.

Paliksim arī mēs uzticīgi lūgšanai, klausīsim mātes aicinājumiem, lai arī mēs, līdzīgi kā viņa, sasniegtu svētumu un piedzīvotu miera pilnību, ko mums sola un dod Jēzus.

Lūgšana: Jaunava Marija, Miera Karaliene, steidzamies pie tevis un lūdzam mieru. Mums ir vajadzīga miera dāvana – tā, ko Jēzus dāvāja izbiedētajiem apustuļiem un ko Viņš šodien vēlas dāvāt arī mums. Īpaši lūdzam tevi, Māt, aizbildini par visām ģimenēm, kurās ir nemiers, nesaskaņas un strīdi. Izlūdz miera un piedošanas dāvanu visiem, kas strīdas, dzīvo apjukumā un bezjēdzīgu dzīvi. Lūdzies kopā ar mums un par mums, Marija, māte, un par visiem, kas sev apkārt izplata apjukumu un šķelšanos. Lai katra sirds piedzīvo prieku un dzīvības pilnību. Amen.

t. Ļubo Kurtovičs OFM

Read Previous

CEĻOJUMS UZ MEDŽUGORJI

Read Next

CEĻŠ, KAS TURPINĀS MŪŽĪBĀ