MLADIFESTA NORISES DATUMU MAIŅA, 2023.G.

34. Jauniešu festivāls notiks Medžugorjē 2023. gadā, no 26. līdz 30. jūlijam. Jauniešu festivāla, tāpat kā citu Medžugorjes starptautisku garīgās atjaunotnes pasākumu, tēma būs: “Lūk, mana māte un mani brāļi!” (Mt 12, 49) Par Jauniešu festivāla norises datumu maiņu vienojās apustuliskais vizitators Medžugorjē Mons. Aldo Kavalli un Medžugorjes prāvests Zvonimirs Pavičičs.

“Visi, kas pazīst Medžugorji un regulāri brauc uz šejieni, zina, ka Mladifests vienmēr sākas 1. augustā un noslēdzas 6. augustā. Bet nākamajā gadā  šajās dienās norisināsies tikšanās ar pāvestu Vispasaules Jauniešu dienās Lisabonā. Tādēļ mēs reaģējām un mainījām Mladifesta norises datumus. Protams, ja pāvests aicina jauniešus uz tikšanos kādā vietā, mēs viņus neaicināsim pie mums, bet būsim priecīgi, ja viņi varēs atbraukt uz Medžugorji un pēc tam dosies uz tikšanos ar pāvestu,” sacīja tēvs Zvonimirs Pavičičs.

Mons. Aldo Kavalli paskaidroja garīgās atjaunotnes decīzi: ““Lūk, mana māte un mani brāļi!” (Mt 12, 49) Ar šo domu viņš noslēdza mūsu sarunu. “Šis ir citāts, ko var atrast visos trīs Evaņģēlijos. Jēzus radinieki un Marija satiek Jēzu, kad Viņš sludina un dara brīnumus. Šos vārdus Jēzus teica saviem mācekļiem, kad viņi Viņam teica: “Lūk, Tava māte un Tavi brāļi stāv ārā un meklē Tevi.” Jēzus uzlūkoja savus mācekļus un visus, kas Viņā klausījās, un sacīja: “Lūk, mana māte, mani brāļi, mani radinieki.  Tas, kurš pilda Dieva gribu, klausās un izpilda Dieva vādu, ir mans brālis un mana māte. Tieši tā dzīvoja Marija. Viņa klausījās, saprata un īstenoja to savā dzīvē. Ja arī mēs vēlamies kļūt daļa no Jēzus ģimenes, arī mums ir jāklausās, jāsaprot un jāīsteno tas dzīvē.”

Informācijas avots: www.radio-medjugorje.com

Read Previous

MEDŽUGORJE – MANS PIEPILDĪTAIS SAPNIS

Read Next

SAGATAVOŠANĀS