LŪDZIETIES PAR MIERU

Vēstījums Marijai Pavlovičai-Luneti 2023. gada 25. janvārī:
“Mīļie bērni! Lūdzieties kopā ar mani par mieru, jo sātans sirdīs un tautās vēlas karu un naidu. Tāpēc lūdzieties un ar gavēni un gandarīšanu upurējiet savas dienas, lai Dievs jums dotu mieru. Nākotne ir krustcelēs, jo mūsdienu cilvēks nevēlas Dievu. Tāpēc cilvēce virzās uz iznīcību. Jūs, bērniņi, esat mana cerība. Lūdzieties kopā ar mani, lai īstenotos tas, ko es aizsāku Fatimā un šeit. Lūdzieties un lieciniet par mieru savā vidē, un esiet miera cilvēki. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Vissvētākā Jaunava Marija parādījās Medžugorjē ar tādu pašu vēstījumu, kādu dzirdam arī šodien: “Mīļie bērni! Lūdzieties kopā ar mani par mieru.” Viņas vēstījums ir aktuāls arī tagad pēc 41 gada. Miers sirdīs un tautās ir apdraudēts. Karš, naids un cilvēku slepkavības liecina, ka darbojas ļaunuma garīgie spēki, sātans. Pret to un pret ļaunumu mēs varam cīnīties tikai ar garīgiem līdzekļiem. Pret ļaunumu efektīva ir tikai lūgšana, gavēnis, grēku nožēla, upuris un sauciens uz Dievu. Uz to mūs pastāvīgi aicina Dievmāte, par to tiek teikts arī Dieva Vārdā – lūgšana, gavēnis un grēku nožēla aptur karus, naidu un katastrofas.

Karu un naidu nav iespējams apturēt tikai ar ieročiem. Spēcīgi ieroči var apspiest ienaidnieku, bet tā būs tikai ārēja, ne īsta uzvara. Ienaidnieka naids paliks, un agrāk vai vēlāk tas uzliesmos no jauna un līdz mieram nenonāks. Bet Jēzus apsolītais miers ir miers, kas nāk no izmainītas sirds. Šis ir izmainītā ienaidnieka miers; ienaidnieka, kurš tapis par draugu. Sirdi var izmainīt tikai Dievs. Dievam ir vajadzīgas jūsu lūgšanas un jūsu sirdis, kas ir atgriezušās caur lūgšanu, gavēni un grēku nožēlu, lai caur šīm sirdīm Viņš varētu izliet pasaulē atgriešanās spēku un žēlastību.

Dievam esi vajadzīgs tu, lai Viņš varētu izglābt citus. Dievam ir vajadzīga tava lūgšana, tava sirds, lai Viņš varētu ienākt šajā pasaulē un pieskarties citiem.

Mums var šķist, ka esam bezspēcīgi naida, ļaunuma un karu spēka un daudzuma priekšā, kas ir pasaulē un mums apkārt. Bet lai šī doma mūs nedemoralizē. Reiz Dievam bija vajadzīga tikai viena cilvēka sirds, Marijas no Nācaretes sirds, kas teica Dievam “Jā!”, un Viņš varēja nākt pie mums, nesot mums savu glābšanu.

Grāmatā “Māte Terēze. Pašportrets”, ko uzrakstīja viņas tuvs draugs Leo Masburgs, es izlasīju par vienu notikumu no viņas dzīves. Reiz žurnālists Mātei Terēzei uzdeva provokatīvu jautājumu:
— Māte Terēze, jums šobrīd ir septiņdesmit gadu. Pēc jūsu nāves pasaule izskatīsies tieši tāpat, kā pirms jums. Jūs esat ieguldījusi tik daudz darba, bet kas pasaulē ir mainījies?
Bez vismazākā aizkaitinājuma, ar smaidu sejā, viņa viņam atbildēja:
— Jūs ziniet, es nekad nevēlējos mainīt pasauli. Es vienkārši centos būt pile tīra ūdens, kurā var atspoguļoties Dieva mīlestība. Vai jums šķiet, ka ar to ir par maz?
Un kā tas bieži notika, telpā iestājās klusums. Neviens neuzdrošinājās bilst kaut vārdu. Māte Terēze pagriezās pret šo žurnālistu un viņam jautāja:
— Kāpēc arī jums nepamēģināt būt par pili tīra ūdens? Tad mēs būtu jau divi. Jūs esat precējies?
— Jā, Māte Terēze.
— Pastāstiet to arī savai sievai. Tad mēs būsim jau trīs. Vai jums ir bērni?
— Jā, trīs bērni, Māte Terēze.
— Pastāstiet par to arī viņiem. Un tad mēs būsim jau seši.

Nekritīsim izmisumā. Klausīsim mūsu Debesu Māti, kura vislabāk par visiem redz mūsu pasaules garīgo stāvokli. Viņa redz visas sirdis, kas atsaucas viņas vēstījumiem un saka: “Jūs esat mana cerība.”

Kā saka svētā Māte Terēze, būsim maza pilīte okeānā, jo bez šīs pilītes okeāns būtu mazāks.

Lūgšana: Jaunava Marija, tu labāk par visiem redzi mūsu garīgo stāvokli, mūsu sirdis un šo bez Dieva pazudušo pasauli. Tu nāc pie mums no Debesu Tēva godības. Tavs skatiens ir caururbjošs un redz to, kā mums trūkst. Arī Galilejas Kānā tu pirmā pamanīji, ka viņiem nav vīna. Arī šodien tu redzi, ka mums nav miera. Tu redzi, ka mūsdienu cilvēks ir novērsies no Dieva un strauji dodas pretī savai nāvei. Lūdzies ar mums, Jaunava Marija, kā tu lūdzies kopā ar apustuļiem Baznīcas dzimšanas brīdī. Paldies Tev par taviem iedvesmojošajiem vārdiem un vēstījumiem, kuros tu mūs aicini atgriesties pie Dieva – miera, jēgas un dzīvības avota. Paldies tev par katru sirdi, kas atveras un dāvā cerību šai pasaulei. Tu, Marija, žēlastības pilnā, lūdzies ar mums un par mums, īpaši par tiem, kuri piedzīvo smago kara, naida un slepkavošanas pieredzi. Lai Kungs dāvā mieru visām tām sirdīm, kurās valda apjukums un naids. Amen.

t. Ļubo Kurtovičs OFM

Read Previous

KĻŪSTIET PAR JĒZUS ATSPULGU

Read Next

JAUNA DZĪVES LAPPUSE