PIEKTDIENA: T. SLAVKO BARBARIČA 23. MIRŠANAS GADADIENA

Piektdien, 2023.g. 24. novembrī, aprit divdesmit trīs gadi kopš tēva Slavko Barbariča nāves dienas. Viņš bija priesteris, franciskānis, kurš ar savu darbu un dzīvi kalpoja Medžugorjei un Dievmātei viņas dzīves un mīlestības skolā.

Atgādinām – visu Dievmātes parādīšanās gadu laikā savos vēstījumos viņa pieminēja tikai viņa vārdu, tas notika nākamajā dienā pēc viņa nāves, 2000.g. 25. novembrī, kad viņa teica: “Es priecājos kopā ar jums un vēlos jums sacīt, ka jūsu brālis Slavko ir piedzimis Debesīm un aizlūdz par jums.”

Viņa mirstīgās atliekas atdusas Kovačicas kapsētā, kas atrodas aiz draudzes baznīcas un ir kļuvusi par lūgšanu un žēlastību vietu neskaitāmiem svētceļniekiem.

Tāpēc nav pārsteidzoši, ka viņa nāves gadadiena daudziem ir iespēja vēlreiz izteikt pateicību par viņa atvērtību Dievmātes klātbūtnei un nenogurstošo kalpošanu Miera Karalienei, izplatot viņas vēstījumus.

Tāpat kā citus gadus viņa “piedzimšanas Debesīs” gadadiena tiks atzīmēta ar dažādiem pasākumiem.

4. SVĒTCEĻOJUMS “TĒVA SLAVKO PĒDĀS”
Procesija no tēva Slavko dzimšanas vietas Dragičinā līdz viņa pēdējai atdusas vietai Kovačicas kapsētā Medžugorjē, draudzē, kur viņš kalpoja, pirmo reizi tika organizēta 2020. gadā pēc lūgšanu grupas «Gospa, Majka moja» iniciatīvas, ko ar prieku pieņēma tēva Slavko ģimene un Čerinas un Medžugorjes draudzes locekļi. Svētceļojums ieguva nosaukumu “TĒVA SLAVKO PĒDĀS”. Dalībnieku pulcēšanās 9:00, procesija no Dragičinas uz Medžugorji sāksies 9:30.

KRUSTA CEĻŠ KRIŽEVAC KALNĀ
Draudzes ofiss aicina visus draudzes locekļus un svētceļniekus lūgties Krusta ceļa lūgšanu Križevac kalnā 14:00, īpaši atceroties tēva Slavko pēdējo Krusta ceļu, kas notika tajā liktenīgajā piektdienā pirms 23 gadiem.

Atgādinām, ka tēvs Slavko Barbaričs mira 2000. g. 24. novembrī 15:30. Noslēdzot Krusta ceļa lūgšanu, ko viņš parasti vadīja katru piektdienu Križevac kalnā draudzes locekļiem un svētceļniekiem, viņš sajuta sāpes. Viņš apsēdās uz akmens, vēlāk apgūlās uz zemes, zaudēja samaņu un atdeva savu dvēseli Kungam.

VAKARA SVĒTĀ MISE
Tēva Slavko nāves gadadiena tiks atzīmēta arī ar vakara Svēto Misi plkst.18.00 Medžugorjes draudzes Sv. Jēkaba baznīcā. Svēto Misi celebrēs tēvs Dragans Ružičs, “Majčino selo” (“Mātes ciemats”) – projekta, ko savas dzīves laikā 1993. gadā izveidoja tēvs Slavko, direktors.

Informācijas avots: www.medjugorje-info.com

Read Previous

VEDU JŪS UZ MIERA CEĻU

Read Next

VIZIONĀRES MARIJAS LUNETI ATMIŅAS PAR TĒVU SLAVKO