MIERA KARAĻA GAIDĪŠANAS PRIEKS

Vēstījums Marijai Pavlovičai-Luneti 2023. gada 25. novembrī
“Mīļie bērni! Lai šis laiks ir lūgšanu par mieru un labu darbu caurausts, tā ka jūsu sirdis, ģimenes un pasaule, kurā nav cerības, izjustu Miera Karaļa gaidīšanas prieku. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Marija, Miera Karaliene un Miera Karaļa Māte, neskaitāmas reizes aicina mūs būt nomodā un neatlaidīgi iet pa to vienīgo ceļu, pa kuru ejot Dievs mūs var sasniegt, un mēs varam sasniegt Viņu – un tā ir lūgšana. Māte Marija savā klēpī nesa To, kuram, kā teikts vienā no baznīcas lūgšanām, Denesis bija par mazām. Viņa, žēlastības pilnā, vislabāk zina ceļu pie Dieva žēlastības – tā ir patiesa un pazemīga lūgšana.

Svētā Terēze no Avilas ir teikusi: “Ja kāds jums saka, ka bez lūgšanas ir vēl kāds ceļš pie Dieva, neticiet viņam.”

Šajā liturģiskajā Adventa laikā Dievmāte mūs aicina ar prieku gaidīt Kristus atnākšanu. Un šis gaidīšanas laiks būs patiesi priecīgs, ja mēs uztversim nopietni šos Dievmātes aicinājumus un tos īstenosim dzīvē.

Lai mūs satiktu, Dievs nāk pazemībā un pamazina sevi par bērnu. Tāpat arī mēs varam pietuvoties Dievam un satikt Viņu tikai pazemībā, patiesībā un kļūstot mazi. Viņš nāk, nevis lai mums atņemtu prieku, bet gan lai dāvātu mums cerību un dzīvi pārpilnībā.

Ziemassvētki paredz, lai arī mēs ietu Viņam pretī. Ziemassvētki – miera, prieka un cerības svētki. Šai pasaulei nav cerības, ja tā nesatiks Dievu Bērniņā Jēzū.

Ziemassvētki tiks svinēti arī šogad. Mēs, kā vienmēr, sveiksim viens otru Ziemassvētkos. Pilsētas un ciemi būs izrotāti ar lampiņām, svētku virtenēm un bagātīgiem galdiem, pie kuriem mēs piepildīsim savu miesu. Bet var notikt tā, ka mūsu Ziemassvētki būs bez Jēzus, ka mēs aizmirsīsim par savu dvēseli, par attiecībām ar Dievu, kurš ir dzīvības, cerības un prieka avots.

Dievs nebaidījās kļūt par bērnu – mazu un pazemīgu. Vien mazie un tie, kuri atzīst, ka viņiem ir vajadzīga Dieva piedošana un želastība, satiek Dievu. Bērniņu Jēzu var pieņemt vien mazie un tie, kas garīgi ir kā bērni.

Jēzus saka: “Ja jūs […] nekļūsiet kā bērni, jūs debesvalstībā neieiesiet.” Būt kā bērnam nozīmē būt patiesam Dieva priekšā. Tikai patiesība dara brīvu. Nākt un būt patiesībā Dieva priekšā nav viegli. Ja mēs nemeklēsim Dievu pazemībā, mēs Viņu nekad nesatiksim. Dievs nāk pie mums iemiesotā, nabadzības, krusta un Euharistijas pazemībā.

Nav citu vietu vai veidu, ar kuru palīdzību mēs varētu satikt Dievu. Ja tādi būtu, Jaunava Marija mums droši vien par tiem pastāstītu. Viņa runā ļoti vienkārši, tāpat kā vienkāršs ir Dievs, vienkāršs ir katrs bērns.

Pat šodien Dievs mūs uzrunā caur dievišķo Bērnu no Betlēmes. Caur to brīnumaino piedzimšanu vairāk nekā pirms 2000 gadiem piedzima arī cerība un pasaules pestīšana, jo Dievs tā mīlēja pasauli, ka deva savu vienpiedzimušo Dēlu.

Mūsu Dievs vēlas, lai mēs atpazītu Viņu katrā cilvēkā un Viņa klātbūtni – visos cilvēkos. Cilvēka dzīvība ir bezgala dārga tāpēc, ka Dievs kļuva par cilvēku un izgaismoja cilvēka dzīvi. Lai šis Adventa laiks ir piepildīts ar labvēlību un labiem darbiem citiem. Tikai kalpojot citiem mēs varam iepazīt Jēzu, kurš nāca lai kalpotu, nevis lai kalpotu Viņam; tikai tā varam satikt Jēzu, kurš gāja pa zemi, darot labu un izplatot labo sev apkārt. Ļausim Dievam ienākt šajā pasaulē arī caur mums tur, kur mēs dzīvojam, un pie tiem cilvēkiem, kurus mēs satiekam.

Lūgšana: Jaunava Marija, arī šogad, kā katru gadu, tu vēlies garīgā veidā mūsos dzemdēt Jēzu, Miera Karali un mūsu vienīgo cerību un pestīšanu. Tu, kas nesi Jēzu zem sirds un savā klēpī, vadi un nes arī mūs pa atgriešanās ceļu. Tevi, dzemdējušu dievišķo Bērniņu Jēzu, lūdzam: aizbildini par mums, lai Jēzus varētu piedzimt arī mūsu sirdīs. Tavās rokās, ak, Marija, uzticam tās vietas, ģimenes un cilvēkus, kuri dzīvo zem kara, naida un slepkavību sloga. Lūdzam par visiem tiem, kuri dzīvo garīgā tumsā, bez cerības un dievišķās gaismas. Pateicamies tev, Māte, par visām tām sirdīm, kas, pateicoties tavai klātbūtnei un Dieva žēlastībai, ir ieguvušas cerību un piedzīvojušas atgriešanos. Izlūdz, lai mēs visi spētu noturēties uz svētuma ceļa un liecinātu citiem par Dieva brīnišķajiem darbiem, kas notiek arī šodien. Āmen.

Ļubo Kurtovičs OFM

Read Previous

NOVENNA PIRMS JAUNAVAS MARIJAS BEZVAINĪGĀS IEŅEMŠANAS SVĒTKIEM (29.11.-07.12.)

Read Next

MEDŽUGORJES IT-KONGRESS – ITM, 2024. GADA 7.-10. MARTS