LŪGŠANA UN GAVĒNIS PAR MIERU UKRAINĀ

2023. g. 8. decembrī aizsākās iniciatīva par nepārtraukto lūgšanu un gavēni par mieru Ukrainā. Tika izveidotas lūgšanu grupas, 24 cilvēki katrā, kas gada garumā lūgsies un gavēs par mieru. Sīkāka informācija mājaslapā molytvapist.org.

Lūk, dažas to cilvēku liecības, kuri veidoja lūgšanu grupas.

Lesjas liecība

Sveiciens visiem! Oktobrī es biju Medžugorjē, un tur es dzirdēju par nepārtraukto Rožukroņa lūgšanu par mieru Ukrainā. Es arī vēlējos pievienoties šai lūgšanai. Tādēļ es uzņēmos iniciatīvu izveidot tādu lūgšanu grupu, kas būtu atbildīga par lūgšanu vienu reizi mēnesī. Mūsu grupa lūdzas katra mēneša 12. datumā. Daļa lūgšanu grupas, 12 cilvēki, atrodas Ukrainā, 2 cilvēki ir Polijā, bet visi pārējie lūgšanu grupas dalībnieki dzīvo Itālijā.

Sākumā, kad es biju Medžugorjē, man likās, ka būs ļoti vienkārši atrast cilvēkus lūgšanai, bet, kad atgriezos Ukrainā, redzēju, ka ir dažādas grūtības. Tad es sev jautāju: “Kas es tāda esmu, lai visi mani klausītu uz vārda un ātri pievienotos manai lūgšanu grupai?” Redzēju, ka bez Dieva palīdzības tas nenotiks, tādēļ lūdzu Kungam Viņa vadību, Viņa palīdzību, un tādā veidā izveidojās grupa. Šajā lūgšanā mēs visi ceram uz Kungu Dievu. Dievs gaida mūsu lūgšanas, vēršanos pie Viņa, mūsu lūgumus – tas ir viens no iedarbīgākajiem veidiem, kā palīdzēt puišiem. Es esmu dzirdējusi vairākas reizes, un ir arī citas liecības no frontes par to, kā šī lūgšana viņus sargā, viņiem palīdz. Protams, šajā nodomā mēs turpinām lūgties un lūgt: “Dievs! Svētī mūsu Ukrainu ar mieru, gaidām tikai Tavu palīdzību, Kungs!” Visu cilvēku lūgšanās, visu svēto aizbildniecībā un Dieva Mātes aizsardzībā gaidām šo mieru! Āmen!

Annas lūgšana

Mani sauc Anna. Es dzīvoju Zalescas ciemā. Par lūgšanu uzzināju Podgorcā, Medžugorjes tikšanās laikā 24. augustā, kurā piedalījās meitenes no kopienas “Marijas Gaisma” un viesi no Medžugorjes. Viņi aicināja pievienoties nepārtrauktajai Rožukroņa lūgšanai par mieru Ukrainā un visā pasaulē. Pieejot pie meitenēm, es pierakstījos lūgšanai katra mēneša 10. datumā. Kad atgriezos mājās, izsūtīju aicinājumu mūsu svētceļnieku grupā, un cilvēki ar lielu prieku pierakstījās. Ļoti ātri tika izveidota mūsu lūgšanu grupa, mēs izveidojām lūgšanu grupu arī katra mēneša 9. datumam, kā arī pievienojām gavēni tajās dienās, kad lūdzāmies Rožukroni. Vēl bija brīvas dienas lūgšanai, un cilvēki mūsu apkārtējos ciemos arī organizēja lūgšanu grupas. Mūsu Zalesci aizpildīja 10 dienas, pievienojās cilvēki no apkārtējiem ciemiem un ar lielu prieku izvēlējās dienas un katrs savā ciemā izveidoja atsevišķu lūgšanu grupu.

Pateicos Dievam par iespēju lūgties kopā, par to, ka ir tādi organizatori, ka ir iespēja lūgties nepārtraukti. Mums kara sākumā bija tāda grupa – 27 cilvēki. Mēs lūdzāmies nepārtraukti, bet fiziski bija grūti – bija jālūdzas katru dienu, daudzi strādāja, bija grūti arī atrast cilvēkus. Tagad viena diena mēnesī un nav nekādu problēmu, var pievienoties un pievienoties.

Paldies Vissvētajai Dievmātei, ka mūs vieno lūgšanā!

Read Previous

LAI ŠIS LAIKS IR LŪGŠANAS LAIKS

Read Next

33 DIENU SAGATAVOŠANĀS SEVIS VELTĪŠANAI JĒZUM CAUR MARIJAS ROKĀM