ARHIBĪSKAPS KARBALJO JAUNIEŠU FESTIVĀLĀ: “ŠEIT LŪDZAS PAR PĀVESTU! ŠIE JAUNIEŠI MĪL BAZNĪCU!”

Piektdien, 30. Jauniešu festivāla Medžugorjē 2. dienā programma sākās agri no rīta ar Rožukroņa lūgšanu Podbrdo kalnā. Saulei austot tūkstošiem jauniešu kāpa kalnā pie Marijas, kur sešos kopā lūdzās Rožukroni. Un šie jaunieši Parādīšanās kalnā atstāja savu ieguldījumu kā miljons svētceļnieku, kuri šeit bijuši gandrīz četru gadu desmitu laikā.

Pēc lūgšanas Podbrdo kalnā programma turpinājās ar rīta lūgšanu un katehēzi. Katehēzi jauniešiem vadīja bijušais franciskāņu ordeņa ģenerālministrs, kas šobrīd pilda Kongregācijas sekretāra pienākumus Dievam veltītās dzīves institūtu un apustuliskās dzīves biedrību jautājumos Vatikānā arhibīskaps Hosē Rodrigess Karbaljo. Pēc tam sekoja laulātā pāra Katarinas un Pero Eranoviču liecība, kurā viņi runāja par šķīstību līdz laulībām, un to Floridas jauniešu liecība, kuri uzrakstīja dziesmu šī gada Jauniešu festivālam. Viņi pastāstīja par to, ka jau pusotru gadu pirmdienās savā draudzē ir atjaunojuši Vissvētākā Sakramenta pagodināšanu.

Pēc katehēzes arhibīskaps Karbaljo uzrunāja masu medijus, norādot, ka šī nebija viņa pirmā vizīte Medžugorjē, Jauniešu festivālā.
”Man tā ir žēlastība būt šeit. Es pazīstu Medžugorji un franciskāņus. Es esmu bijis šeit jau vairākas reizes, lai atbalstītu franciskāņu darbu. Jauniešu festivālā es esmu otro reizi. Tas ir pārsteidzoši, jo, kad pirms trīsdesmit gadiem festivāls sākās, jauniešu bija ļoti maz, bet šajās dienās Medžugorjē būs astoņdesmit tūkstoši cilvēku. Jaunieši meklē dzīves jēgas piepildījumu, ko mums var dot Jēzus, bet pie Jēzus mēs varam nākt caur Mariju. Tas, kurš brauc uz Medžugorji, meklē Kristu, tas ir, dzīves jēgu. Es redzu, ka šo meklējumu kļūst arvien vairāk. Un kad kāds saka, ka jaunieši ir pazuduši, viņam pietiktu atbraukt šeit un redzēt lielas cerības avotu. Šeit brauc lūgties. Piemēram, vakar lūgšana sākās 18.00 un turpinājās līdz 22.15, vairāk nekā četras stundas.

Šajā vietā mēs tiecamies pēc miera un izlīguma, tādēļ daudzi Medžugorjē izsūdz grēkus. Ja pavērot, cik cilvēku šeit iet pie grēksūdzes, tad mēs varam pieņemt, ka problēma nav pašā grēksūdzē, bet gan garīdzniekos. Es aicinu priesterus sēsties konfesionālos un piedot grēkus Dieva Vārdā. Tā ir liela priesteru misija Baznīcas vārdā.

Šeit bija sapulcējušies astoņdesmit valstu pārstāvji. Šeit mēs piedzīvojam to, ka Baznīca ir universāla, un redzam ciešu vienotību ar Svēto Tēvu. Šeit lūdzas par pāvestu, un, kad šodien katehēzes laikā es citēju Svēto Tēvu, es dzirdēju vētrainus aplausus. Šie jaunieši mīl Baznīcu un tādēļ pateicas Svētajam Tēvam, par to, ka viņš svētījis jauniešu svētceļojumus uz Medžugorji, lai lūgtos kopā,” sacīja arhibīskaps Karbaljo.

Avots: medjugorje.hr

Read Previous

KARDINĀLS ANDŽELO DE DONATIS MLADIFESTA ATKLĀŠANĀ: SŪTU SIRSNĪGUS SVEICIENUS UN SVĒTĪBU NO SVĒTĀ TĒVA

Read Next

BĪSKAPS DOMINIKS REJS JAUNIEŠU FESTIVĀLĀ: ”MEDŽUGORJĒ DZĪVO SASKAŅĀ AR JAUNAVAS MARIJAS CERĪBAS VĒSTĪJUMIEM”