BĪSKAPS DOMINIKS REJS JAUNIEŠU FESTIVĀLĀ: ”MEDŽUGORJĒ DZĪVO SASKAŅĀ AR JAUNAVAS MARIJAS CERĪBAS VĒSTĪJUMIEM”

Sestdiena, 30. Mladifesta diena sākās ar lūgšanu un katehēzi, ko vadīja bīskaps no Tulonas (Francija), mons. Dominiks Rejs. Viņš runāja par harizmām.

“Tagad es uzzināšu par šo vietu mazliet vairāk. Es biju šeit pirms 25 gadiem uz neilgu laiku – tikai divas, trīs dienas. Es atklāju ar kādu degsmi cilvēki piedalās procesijā, lūgšanās, grēksūdzes sakramentā… Mani aizkustināja vienotība, ko šeit redzu… Tik daudz valstu kopā. Baznīcas vienotība, kas tiek izteikta visās šajās valodās… Es uzsveru, ka šeit dzīvo saskaņā ar Marijas vēstījumiem, kas ir cerības vēstījumi. Sabiedrībā mēs bieži varam vērot cerības trūkumu. Ikviens redz tikai savas dzīves beigas, bet Marija mūs savieno ar Debesīm. Viņa iemieso cerību. Viņa ir cerības zīme,” sacīja mons. Dominiks Rejs.

Pēc bīskapa vadītās katehēzes, jauniešus ar savām liecībām uzrunāja Šermans Luks no Honkongas un Patriks Feliciens no Parīzes.
Starp daudzajiem kardināliem, arhibīskapiem un bīskapiem, kuri šajās dienās atradās Medžugorjē, bija arī Sisakas bīskaps Vlado Košičs, kura diecēzē šogad pirmo reizi tika rīkots Medžugorjes Jauniešu festivālam līdzīgs festivāls. Savos iespaidos par Medžugorjes Mladifestu mons. Košičs dalījās ar žurnālistiem šajā rītā.

“Es esmu pateicīgs saviem brāļiem franciskāņiem, kuri kalpo šajā svētvietā. Man patīk to tā dēvēt. Medžugorje vēl nav pasludināta par svētvietu, bet var teikt, ka de fakto tā ir viena no pasaules svētvietām. Es biju šeit pagājušajā gadā un runāju ar mons. Hoseru. Biju šeit arī pavisam nesen. Viņš teica, ka pagājušajā gadā šeit bija vairāk nekā piecdesmit tūkstoši jauniešu no 72 valstīm. Šis ir viens no pasaules garīgajiem centriem. Un šajā gadā ir vēl vairāk dalībvalstu – astoņdesmit, un tas iedvesmo, tas ir fenomens un cerība, īpaši pēc tam, kad Romas pāvests atvēra durvis, lai arī mēs, priesteri, varētu oficiāli pievienoties. Es priecājos, ka šeit arvien vairāk ir jūtama Baznīcas ganu klātbūtne… Šeit bija kardināls De Donatis, rīt atbrauks kardināls Vinko Puličs, kā arī kardināls Fizikella, neskaitāmi bīskapi un priesteri. Vakar Svētajā Misē piedalījās gandrīz 700 priesteru, un kas zina, cik priesteru pieņēma grēksūdzes. Tā ir viena garīga realitāte, kas aptver daudzas dvēseles visā pasaulē,” sacīja Sisakas (horvātija) bīskaps Vlado Košičs.

Avots: medjugorje.hr

Read Previous

ARHIBĪSKAPS KARBALJO JAUNIEŠU FESTIVĀLĀ: “ŠEIT LŪDZAS PAR PĀVESTU! ŠIE JAUNIEŠI MĪL BAZNĪCU!”

Read Next

ARHIBĪSKAPS LUIDŽI PECCUTO: “DIEVS KATRAM NO MUMS SAKA: “SEKO MAN!”