DIEVMĀTES PARĀDĪŠANĀS 40. GADADIENAS SVINĪBAS: GĀJIENS NO PODBRDO KALNA UZ SV. JĒKABA BAZNĪCU

Medžugorjes draudzē notiek gatavošanās Dievmātes parādīšanās 40. gadadienai. Nu jau gada garumā draudze kopā ar draudzes locekļiem aktīvi gatavojas šim notikumam. Tieši gadu pirms jubilejas lūgšanu grupa katru rītu sāka lūgties Rožukroni Podbrdo kalnā. Grupas dalībnieki ir nolēmuši to darīt 365 dienu garumā līdz pat gadskārtas svinamajai dienai.

Deviņas nedēļas pirms jubilejas Čitlukas draudze sāka doties svētceļojumos no Čitlukas uz Medžugorje un turpinās to darīt katru svētdienu līdz pat jūnija beigām. Informācijas centra “Mir Međugorje” un draudzes biroja darbinieki katru piektdienu Podbrdo kalnā lūdzas lielo novennu, lai atzīmētu Dievmātes parādīšanās 40. gadadienu.

Kā jau katru gadu ir ierasts, Medžugorjes draudze gatavojas Dievmātes parādīšanās kārtējai gadadienai. Vakara lūgšanu programmas ietvaros draudzes locekļi lūdz Rožukroni. Deviņas dienas pirms Dievmātes parādīšanās 40. gadadienas Svēto Misi vadīs bijušie Medžugorjes draudzes priesteri un draudzes vikāri, kuri šajā draudzē ir kalpojuši pēdējās četrās desmitgadēs.

Dievmātes parādīšanās 40. gadadienas svinību priekšvakarā 24. jūnijā, Sv. Jāņa Kristītāja dzimšanas svētkos, tiks rīkots tradicionālais Miera gājiens no Humacas uz Medžugorji. Šīs lūgšanu procesijas pirmsākumi meklējami 1992. gadā, kad pilnā sparā ritēja Horvātijas karš. Ārzemju svētceļnieku grupa kaislīga Medžugorjes vēstījumu atbalstītāja un kara pretinieka Huberta Lībhera vadībā devās kājām no Humacas uz Medžugorji, ceļā lūdzoties par mieru kara plosītajās Horvātijas, Bosnijas un Hercegovinas valstīs.

Šogad ir paredzams vēl nebijis pasākums Dievmātes parādīšanās gadadienas svinībās. 25. jūnijā pirmo reizi norisināsies procesijas gājiens no Podbrdo kalna — vietas, kur Dievmāte vizionāriem parādījās pirmo reizi — uz Sv. Jēkaba baznīcu Medžugorjē. Procesija sāksies no Podbrdo kalna plkst. 16.30, lai dalībnieki varētu nokļūt draudzes baznīcā pirms vakara lūgšanu programmas sākuma. Tālāk sekos tradicionālā Rožukroņa lūgšana, bet pēc tam plkst. 19:00 sāksies svinīgā Svētā Mise, kuru ievadīs procesija ar Dievmātes statuju.

Avots: radio-medjugorje.com

Read Previous

MEDŽUGORJES AUGĻI MANĀ DZĪVĒ

Read Next

JAUNI NOTEIKUMI IEBRAUKŠANAI BOSNIJĀ UN HERCEGOVINĀ