ARHIBĪSKAPS LUIDŽI PECCUTO: “DIEVS KATRAM NO MUMS SAKA: “SEKO MAN!”

30. Jauniešu festivāla Medžugorjē otrajā dienā svētku Svēto Misi celebrēja apustuliskais nuncijs Bosnijā un Hercegovinā arhibīskaps Luidži Peccuto. Konsekrācijā piedalījās 678 priesteri, tajā skaitā arī arhibīskapi un bīskapi. Pateicoties neskaitāmajiem diktoriem visā pasaulē, tiešraidi klausījās 1 996 700 personīgo IP adrešu lietotāji.

Svētās Mises sākumā Medžugorjes draudzes настоятель tēvs Marinko Šakota pateicās apustuliskajam nuncijam arhibīskapam Luidži Peccuto “par visu, ko viņš dara Medžugorjes labā”. Savā sprediķī mons. Peccuto pieskārās šī gada Mladifesta devīzei: “Seko man!”
“Iedomājieties, ka Jēzus ir starp mums; Viņš iet un nostājas tev pretī, kā reiz nostājās pretī Pēterim, citiem apustuļiem un pretī muitniekam Matejam, un, skatoties tev acīs saka: “Seko man!” Tomēr cilvēces vēsturē bija cilvēks, ko Dieva Vārds pirmo reizi uzrunāja, aicinot sekot Viņam.

Šis cilvēks bija Marija, jauna meitene no Nācaretes. “…pie jaunavas, kas bija saderināta vīram, kam vārds Jāzeps, no Dāvida cilts…,”(Lk 1,27) sacīja mons. Peccuto, lai paskaidrotu aicinājuma “Seko man!” patieso nozīmi.
“Kad Dievs caur Jēzu tev saka “Seko man!”, tas nozīmē, ka Viņš mīlestībā uz tevi noliecas Tavā priekšā. Tas nozīmē, ka Tu “esi nolaupījis Viņa sirdi, bet Viņš tevi ir piepildījis ar gaismu”.
“Tieši tas notika ar Mariju: Dievs noliecās pār Viņu, iemīlēja Viņu un piepildīja ar Savu gaismu, Savu žēlastību, Savu dzīvību. Marija ir žēlastības pilnā.”
“Tagad, kad Dievs uzrunā katru no mums sakot “Seko man!”, mēs nostājamies uz tā ceļa, ko izvēlējās Marija un visi tie, ko Viņš uzrunāja un turpina uzrunāt sakot “Seko man!”, savā sprediķī skaidroja arhibīskaps. Noslēgumā viņš mūs aicināja: “Lai mūsu lūgšana nav tikai nepārtraukts lūgums pēc Dieva palīdzības mūsu vajadzībās, kā tas parasti ir.”

Tā vietā vairāk lūgsim žēlastību, lai palīdzētu Dievam, lai Viņš noliektos pār mums uz ielas, mājās un visās sociālās, kultūras un ekonomikas dzīves jomās. Īsāk sakot, lūgsim, lai Dievs mūs pagodina ar tādu pašu dzīvesveidu un stilu kā Marijai – ticīgu, karstu un priecīgu, brīvu un spēcīgu,” noslēgumā sacīja arhibīskaps Luidži Peccuto, Svētā Krēsla pārstāvis Bosnijā un Hercegovinā. Pēc Sv. Mises tūkstošiem jauniešu palika krusta priekšā lūgšanā un meditācijā sveču gaismā.

Avots: medjugorje.hr

Read Previous

BĪSKAPS DOMINIKS REJS JAUNIEŠU FESTIVĀLĀ: ”MEDŽUGORJĒ DZĪVO SASKAŅĀ AR JAUNAVAS MARIJAS CERĪBAS VĒSTĪJUMIEM”

Read Next

Dievmātes vēstījums Mirjanai Dragičevičai-Soldo 2019. gada 2. augustā